Corea del Sud anuncia el desplegament de quatre llançamíssils THAAD després de l’assaig de Corea del Nord

26
Actualitzat 04/09/2017 10:20:58 CET

MADRID, 4 Set. (EUROPA PRESS) –

El Ministeri de Defensa de Corea del Sud ha anunciat aquest dilluns que les Forces Armades dels Estats Units desplegaran pròximament quatre llançadores de míssils del sistema de defensa THAAD en una base del sud del territori sud-coreà, segons informa l’agència de notícies Yonhap.

L’anunci del Ministeri de Defensa arriba després que el Ministeri de Medi Ambient acceptés els resultats d’un estudi d’impacte ambiental del desplegament de sistema Terminal de Defensa per a Zones d’Alta Altitud (THAAD) en un antic camp de golf a la regió de Seongju, a uns 300 quilòmetres al sud de Seül.

En l’actualitat, hi ha desplegades dues llançadores de míssils del sistema THAAD en aquest emplaçament, a l’espera que arribin les altres quatre. “Les restants llançadores seran desplegades provisionalment després de consultes entre Corea del Sud i els Estats Units per contrarestar les amenaces de míssils i avanços nuclears de Corea del Nord”, ha afirmat el Ministeri de Defensa sud-coreà, en un comunicat.

El Govern de Corea del Sud va llançar el 2016 un estudi d’impacte ambiental sobre el desplegament del sistema THAAD després del rebuig manifestat per residents de la zona i activistes ambientals. L’Executiu planeja dur a terme un altre estudi d’impacte ambiental més ampli abans de prendre la decisió final sobre el desplegament d’aquest sistema de defensa.