El Govern central iraquià dóna ordre d’enviar tropes a Kirkuk

8

Publicat 25/09/2017 17:41:35CET

   MADRID, 25 Set. (EUROPA PRESS) –

   El primer ministre iraquià, Haider al Abadi, ha donat aquest dilluns ordre d’enviar tropes a Kirkuk, la província del nord del país en la qual se celebra el referèndum d’independència kurd malgrat no pertànyer formalment a la regió del Kurdistan.

   Al Abadi ha donat l’ordre després de l’aprovació d’una moció al Parlament en aquest sentit i amb la finalitat de “protegir als civils”, informa la televisió kurda Rudaw. A la zona viuen tant kurds, com a àrabs i turkmens, però està sota control dels peshmerga, les forces armades del Kurdistan.

   Després de conèixer la notícia, el governador de Kirkuk, Najmaldin Karim, ha criticat la mesura. “Les activitats del Parlament iraquià desgraciadament s’han limitat a l’emissió de decrets contra el poble del Kurdistan i per tant ha perdut tot el seu valor”, ha assenyalat, segons recull Rudaw.

   Aquest dilluns se celebra el referèndum d’independència del Kurdistan malgrat el rebuig de les autoritats centrals iraquianes. La votació estava previst que conclogués a les 17.00 hores (18.00, hora peninsular espanyola), però les autoritats kurdes han ordenat ampliar una hora l’obertura de col·legis.

   El cens per a la votació està fixat en 900.000 persones i inclou la província de Kirkuk –una ciutat amb població kurda, turkmena i àrab– malgrat l’oposició del Govern central de Bagdad.