El Govern no accepta la “ingerència” de l’Estat amb els Mossos perquè se salta el marc jurídic

19

Publicat 23/09/2017 15:50:38CET

   Trapero expressa en la reunió la seva voluntat de no acceptar la coordinació del representant de l’Estat

   BARCELONA, 23 Set. (EUROPA PRESS) –

   El conseller d’Interior de la Generalitat, Joaquim Forn, ha assegurat aquest dissabte que el Govern no accepta la “ingerència de l’Estat en els Mossos d’Esquadra perquè se salta tots els òrgans que el marc jurídic disposa per coordinar la seguretat de Catalunya”.

   En una declaració institucional, Forn ha lamentat que el Ministeri d’Interior vulgui assumir la coordinació dels Mossos perquè, juntament amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, mantinguin l’ordre públic davant la celebració del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

   “L’Estat pretén dirigir els operatius policials de Catalunya a través d’un alt càrrec del ministeri del Govern espanyol i això és un fet inacceptable”, ha dit.

   Així mateix, el conseller ha denunciat la voluntat del Govern espanyol d’intervenir els Mossos d’Esquadra “tal com s’ha fet amb les finances de la Generalitat”.

   Ha recordat que Catalunya ja disposa d’organismes per coordinar tècnicament les actuacions dels cossos de seguretat en aquesta comunitat en el marc de la Junta de Seguretat, i ha afirmat que n’han informat a Fiscalia en la mateixa reunió.

   Forn ha explicat que el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha expressat en la trobada mantinguda aquest dissabte “la voluntat del cos de no acceptar la coordinació del representant de l’Estat espanyol”.

SERVEIS JURÍDICS

   Així mateix, el conseller ha dit que els serveis jurídics de la Conselleria d’Interior estan estudiant aquesta instrucció per donar-hi una resposta jurídica.

   També ha demanat “molta tranquil·litat” a la ciutadania, i ha insistit que els Mossos no renunciaran mai a exercir les competències que li són pròpies.