El Govern respon Montoro que no ha cridat a pagar impostos estatals a la Hisenda catalana

17
Publicat 05/09/2017 11:56:33CET

BARCELONA, 5 Set. (EUROPA PRESS) –

El secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, ha ressaltat aquest dimarts que el Govern no ha cridat els contribuents catalans a pagar els impostos estatals a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), sinó que, amb el desplegament de la Hisenda catalana, s’ha esgotat “tot el recorregut autonòmic”.

En una entrevista en Rac1 recollida per Europa Press, Salvadó ha respost així un comunicat del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, encapçalat per Cristóbal Montoro, en el qual aquest dilluns va advertir que pagar impostos estatals –no cedits a la Generalitat– pot suposar sancions penals al contribuent.

Salvadó ha subratllat que l’Agència Tributària de Catalunya gestiona des de l’1 de setembre els impostos propis i els cedits per l’Estat, però no els tributs estatals.

“No vam fer una apel·lació al fet que els contribuents vinguin a pagar els impostos estatals a la Hisenda catalana. En tot cas, això vindrà després d’un referèndum, d’una decisió i posteriorment un procés de diàleg”, ha argumentat.

Salvadó ha criticat que Montoro utilitza “unes formes que no són les pròpies del segle XXI”, i ha assegurat que el Govern pretén afrontar els problemes des del diàleg i el debat i no des del Codi Penal.