El sindicat majoritari dels Mossos critica que Fiscalia doni a Interior el control del cos

13

Publicat 23/09/2017 17:10:51CET

   BARCELONA, 23 Set. (EUROPA PRESS) –

   El sindicat majoritari dels Mossos d’Esquadra SAP-Fepol ha criticat aquest dissabte la decisió de la Fiscalia de facultar al Ministeri de l’Interior “per prendre el control” de la policia autonòmica en tot allò relacionat amb el referèndum de l’1 d’octubre.

   En un comunicat, ha lamentat que el Ministeri d’Interior vulgui assumir la coordinació dels Mossos perquè, juntament amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, mantinguin l’ordre públic i evitin la comissió de delictes relacionats amb l’1-O.

   “Una decisió que ha estat presa sense que ni tan sol hagi estat convocada la Junta de Seguretat de Catalunya, la qual recordem que és responsable de coordinar l’activitat dels cossos policials de l’Estat i de Catalunya”, ha dit.

   Així mateix, ha dit que el sindicat es posiciona clarament en defensa de la policia catalana: “Una institució que en cap cas es pot veure polititzada i que després de decisions com les d’aquest dissabte es veu clarament condicionada per decisions purament polítiques i no per decisions estrictament operatives”.

   També ha reclamat a tots els actors polítics que deixin d’utilitzar als Mossos com a eina política, i ha insistit que “continuarà estant a l’altura de les circumstàncies”.