Inicio Actualidad Els EUA afegeixen Corea del Nord, Veneçuela i el Txad a la...

Els EUA afegeixen Corea del Nord, Veneçuela i el Txad a la llista de països amb restriccions de viatge

Publicat 25/09/2017 9:12:48CET

   MADRID, 25 Set. (EUROPA PRESS) –

   La Casa Blanca ha anunciat aquest diumenge noves restriccions de viatge a ciutadans de Corea del Nord, Veneçuela i el Txad, en una modificació del veto migratori aprovat aquest any, que afectava a països de majoria musulmana.

   En un comunicat, la Presidència nord-americana ha subratllat que manté l’Iran, Líbia, Síria, Somàlia i el Iemen en aquesta llista, de la qual ha estat exclòs Sudan, al mateix temps que suma restriccions contra el Txad, Corea del Nord i Veneçuela.

   Les noves restriccions de viatge varien segons el país i han estat publicades el dia en què expiraven les ja aplicades als sis citats països de majoria musulmana.

   En el cas de Corea del Nord, la Casa Blanca ha recalcat que “el Govern nord-coreà no coopera amb els Estats Units en cap aspecte i no satisfà els requisits de comunicació d’informació”.

   “Per això, l’entrada als Estats Units de ciutadans de Corea del Nord com a immigrants o no immigrants queda suspesa”, ha ressaltat en la seva nota.

   La Presidència nord-americana ha assenyalat, a més, que “el Govern de Veneçuela no coopera a l’hora de verificar si els seus ciutadans suposen una amenaça per a la seguretat nacional o la seguretat pública”.

   Així mateix, apunta que les autoritats veneçolanes “no comparteixen informació sobre seguretat pública i terrorisme de forma adequada, i no coopera totalment respecte a acollir els seus ciutadans després de les ordres finals d’expulsió dels Estats Units”.

   “Per això, l’entrada als Estats Units de certs oficials del Govern veneçolà i els seus familiars directes com no immigrants o per negocis i turisme queda suspesa”, ha manifestat.

   En el cas del Txad, la Casa Blanca ha ressaltat que “malgrat que el país és un soci important, especialment en la lluita contra els terroristes, el Govern del Txad no comparteix de forma adequada la informació sobre seguretat pública i terrorisme”.

   “Hi ha molts grups terroristes actius al Txad i la regió circumdant, inclosos elements de Boko Haram i Al-Qaeda al Magreb Islàmic (AQMI), per la qual cosa l’entrada als Estats Units de ciutadans del Txad com a immigrants, no immigrants per negocis o turisme queda suspesa”, ha dit.

   La Casa Blanca ha detallat a més les restriccions aplicables a Iran, Líbia, Síria, Somàlia i el Iemen, afegint que l’Iraq tampoc compleix els requisits establerts, si bé “la Secretaria de Seguretat Nacional ha determinat que les restriccions o limitacions d’entrada […] no són aplicables per la cooperació propera entre els Estats Units i el Govern democràticament electe a l’Iraq, la presència significativa de tropes nord-americanes a l’Iraq i el compromís de l’Iraq per combatre a Estat Islàmic”.

   “El secretari [de Seguretat Nacional] recomana, no obstant això, que els ciutadans de l’Iraq que vulguin entrar als Estats Units siguin subjectes a una anàlisi addicional per determinar si suposen un risc per a la seguretat nacional o la seguretat pública dels Estats Units”, ha reblat.

   El nou anunci sobre restriccions de viatge per part de la Casa Blanca serà aplicable a partir del 18 d’octubre, vuit dies després que el Tribunal Suprem revisi els arguments orals sobre la legalitat del primer veto, recorregut en tribunals del país.

   El Suprem ha intervingut fins avui en tres ocasions per limitar o revocar les decisions d’altres tribunals de primera instància que es van pronunciar contra el veto anunciat al març pel president del país, Donald Trump.