Inicio Actualidad Interior investiga si l’autoria intel·lectual dels atemptats se situa a Marroc o...

Interior investiga si l’autoria intel·lectual dels atemptats se situa a Marroc o a França

Publicat 19/08/2017 15:09:23CET

   MADRID, 19 Ag. (EUROPA PRESS) –

    Els investigadors estan provant de determinar l’autoria intel·lectual dels atemptats comesos dijous passat a Barcelona i Cambrils i no descarten que s’haguessin preparat al Marroc o a França, donada la vinculació dels terroristes amb el país alauí i d’algun d’ells amb el país veí, segons fonts policials.

   Les Forces de Seguretat coincideixen a assenyalar el joves que eren els terroristes, per la qual cosa no es descarta que l’autor intel·lectual sigui algú de major edat o amb algun ascendent sobre ells.

   De fet, hi havia fins i tot un menor d’edat, Moussa Oukabir, que tenia tan sols 17 anys i va morir abatut per la policia a Cambrils, mentre que els altres dos morts en aquest operatiu dels Mossos a la localitat tarragonina tenien 19 anys d’edat: L’Houssaine Abouyaaqoub i Said Aalla; els també abatuts Omar Hychamy i el seu germà Mohamed, tenien 21 i 24 anys, respectivament.

   Els Mossos també estan investigant si l’imam de la mesquita de Ripoll, poble en el qual vivien els terroristes morts i alguns dels detinguts, formava part de la cèl·lula. Aquesta matinada han registrat la seva casa al poble gironí a la recerca de pistes i de proves d’ADN.

   Això últim també per poder contrastar si es tracta d’un dels morts en l’explosió de la casa d’Alcanar (Tarragona) en la qual els terroristes tenien el centre d’operacions i que va volar per l’aire en la matinada del dimecres al dijous d’aquesta setmana.

   L’imam de Ripoll tenia llogada una habitació de la seva casa a un jove, qui ha assegurat, en declaracions a RTVE, que el religiós li va dir el dimarts que s’anava al Marroc a veure a la seva dona i fills.

   Els Mossos han practicat ja nou entrades i registres a Ripoll, on vivien gairebé tots els terroristes de la cèl·lula.

   Alguns d’ells, fins i tot, compartien el mateix edifici, els germans Driss i Moussa Oukabir i els també germans Omar i Mohamed Hychami, que vivien en el mateix número del carrer Antonio Gaudí d’aquest municipi gironí.