Inicio Actualidad Investiguen si l’imam de Ripoll pot ser el líder del grup

Investiguen si l’imam de Ripoll pot ser el líder del grup

Publicat 19/08/2017 17:01:12CET

   Té 45 anys i se’l considera un salafista radical

   GIRONA, 19 Ag. (EUROPA PRESS) –

   Els Mossos estan investigant si l’imam de Ripoll (Girona), el domicili del qual ha estat registrat aquest dissabte de matinada, pot haver actuat de líder del grup en els atemptats d’aquest dijous a Barcelona i Cambrils (Tarragona).

   Segons fonts consultades per Europa Press properes a l’operatiu, aquest individu, de 45 anys d’edat, és un salafista radical i, per edat i perfil, podria haver actuat de líder del grup terrorista, format per 12 persones, dels quals cinc van morir en l’atac de Cambrils.

   Els Mossos han registrat durant diverses hores la matinada d’aquest dissabte el pis de l’imam a Ripoll a la recerca de pistes i proves d’ADN per saber si aquest podria ser un dels morts en l’explosió de la casa d’Alcanar (Tarragona) del dimecres.

   A Ripoll, la policia autonòmica ha realitzat fins ara un total de nou registres arran dels atemptats, on residien alguns dels presumptes terroristes.

   L’operació segueix oberta, ja que segueix en cerca i captura Younes Abouyaaqoub, membre de la cèl·lula, i està per concretar el seu paper –si va ser conductor de la furgoneta–, al que se sumeixi la identificació de l’imam.