Ja són 50 els morts a causa del pas de l’huracà Harvey pel sud d’EUA

13
Publicat 02/09/2017 10:50:49CET

   MADRID, 2 Set. (EUROPA PRESS) –

   El balanç de víctimes mortals a causa del pas de ‘Harvey’ pels Estats Units ha ascendit a 50, segons les últimes informacions, si bé les autoritats continuen duent a terme operacions de cerca i rescat en els estats afectats, principalment a la localitat texana d’Houston.

   L’alcalde de la ciutat, Sylvester Turner, ha declarat a última hora d’aquest dijous que la situació “està en un punt d’inflexió”, segons ha informat la cadena de televisió nord-americana CNN.

   Així mateix, ha indicat que entre els signes de recuperació figuren que hi ha menys persones en els refugis, que més línies d’autobús han estat reobertes i que el canal de navegació torna a ser transitable, si bé de forma limitada.

   El fenomen, que ha deixat rere seu greus inundacions, una vintena de desapareguts i més de 32.000 desplaçats, avança ara amb uns vents màxims sostinguts de 50 quilòmetres per hora, la qual cosa ho converteix de nou en una tempesta tropical que va perdent cada vegada més força.

   El Centre Nacional d’Huracans dels Estats Units ha indicat que en el seu avanç sobre Mississipi, ‘Harvey’ podria descarregar entre quatre i vuit polzades (de deu a vint centímetres) de precipitacions.

   L’huracà, que ha paralitzat la localitat d’Houston, la quarta ciutat més poblada dels Estats Units, podria convertir-se en un dels desastres naturals més rellevants de la història nord-americana.

   “Tota la nostra ciutat està sota l’aigua”, ha dit l’alcalde de Port Arthur (Texas), Derrick Foreman, en una de les seves xarxes socials, on ha publicat també un vídeo en directe que mostra la seva casa inundant-se.

   El president dels Estats Units, Donald Trump, ha sol·licitat aquest divendres al Congrés l’aprovació d’un paquet d’ajudes de 7.900 milions de dòlars (6.600 milions d’euros) per dur a terme les tasques de recuperació després del pas de l’huracà.