Inicio Actualidad La Generalitat afirma que l’Estat “se salta” l’Estatut i el fiscal s’extralimita

La Generalitat afirma que l’Estat “se salta” l’Estatut i el fiscal s’extralimita

Publicat 23/09/2017 16:26:56CET

   BARCELONA, 23 Set. (EUROPA PRESS) –

   La Generalitat considera que l’Estat “se salta” l’Estatut i la Fiscalia s’extralimita en les seves funcions en deixar al Govern al marge del comandament dels Mossos d’Esquadra.

   Fonts governamentals han explicat aquest dissabte a Europa Press que l’article 164 de l’Estatut fixa que el comandament de la policia correspon a la Generalitat.

   També consideren que s’està ignorant la Llei Orgànica 2/86, per la qual correspon als Mossos d’Esquadra la vigilància dels espais públics i la seguretat.

   Les mateixes fonts afegeixen que el Govern central no ha fet cap decret llei previ preceptiu sobre la decisió de prendre el comandament de la policia catalana.

   I asseguren que el fiscal “s’extralimita” en les seves funcions perquè la Fiscalia ha de limitar-se a dictar ordres perquè un cos actuï com a policia judicial, però “una altra cosa és dedidir a qui ha de donar ordres”.

   Per tot això, no descarten la possibilitat d’impugnar aquesta instrucció del fiscal davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i davant la Fiscalia, ni descarten presentar un incident de competències davant el Tribunal Constitucional (TC), encara que aquestes fonts han deixat clar que són passos a estudiar i no els donen per fets, sinó que els plantegen com una possible actuació.