Inicio Actualidad La Guàrdia Civil confisca sobres embalats amb notificacions de l’1-O en l’escorcoll...

La Guàrdia Civil confisca sobres embalats amb notificacions de l’1-O en l’escorcoll d’Unipost

Publicat 19/09/2017 11:06:35CET

MADRID, 19 Set. (EUROPA PRESS) –

La Guàrdia Civil ha confiscat centenars de sobres embalats i emmagatzemats en caixes en l’escorcoll que ha efectuat aquest dimarts en l’empresa de missatgeria Unipost en la qual han cercat material relacionat amb el referèndum il·legal de l’1 d’octubre, han informat a Europa Press fonts properes a la investigació.

L’institut armat ha escorcollat les seus en L’Hospitalet i Terrasa d’Unipost per interceptar material com les targetes censals i les citacions per formar part de les taules electorals del referèndum convocat per la Generalitat i suspès pel Tribunal Constitucional.

Divendres passat va concloure el termini per a aquest tipus de comunicacions habituals en els processos electorals.

Fonts de la investigació han explicat que, complint amb el mandat judicial, la Guàrdia Civil ha procedit a l’escocoll d’Unipost, una empresa privada de missatgeria, després del rebuig de Correus d’enviar les notificacions del referèndum.

Poc després de conèixer-se la decisió de l’empresa pública, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, va assegurar que els catalans rebrien “molt ràpid” les targetes censales.

El 2014, Unipost ja va ser requerida per la Fiscalia Superior de Catalunya en el marc de la investigació sobre els preparatius de la consulta del 9N. A instàncies de la Fiscalia General de l’Estat, el Ministeri Públic va remetre un ofici a l’empresa Unipost perquè li enviés el full per encàrrec, contracte i els documents que obressin en el seu poder relacionats amb la distribució o el buzoneo de la propaganda.

A més de demanar el pressupost, la factura pro forma o definitiva, la Fiscalia volia saber llavors quina persona o entitat va subministrar a la companyia el llistat de destinataris o el mecanisme pel qual es va obtenir dit llistat.

Unipost forma part de l’entramat empresarial de la família Raventós, propietària del Grup Codorníu; al juliol de 2017 la filial de missatgeria va declarar la suspensió de pagaments a causa dels deutes acumulats amb l’Agència Tributària.