Inicio Actualidad La Guàrdia Civil requisa les planxes per confeccionar la propaganda del referèndum

La Guàrdia Civil requisa les planxes per confeccionar la propaganda del referèndum

Publicat 16/09/2017 16:40:52CET

   MADRID, 16 Set. (EUROPA PRESS) –

   La Guàrdia Civil ha intervingut en una empresa de Sant Adrià de Besòs (Barcelona) les planxes utilitzades per confeccionar propaganda institucional destinada a publicitar el referèndum, ha informat el Ministeri d’Interior.

   En aquesta empresa, anomenada Zukoy, s’ha confiscat tant les planxes destinades a l’elaboració dels cartells institucionals de suport al referèndum de l’1 d’octubre com la planxa destinada a publicitar el SÍ en el referèndum, suspès pel Tribunal Constitucional.

   Interior considera “significatiu” que s’hagin confiscat en la mateixa empresa i en la mateixa ubicació els dos tipus de planxes. “Aquest fet demostra que els cartells, tant de difusió del referèndum com de suport al Vot SÍ, s’han elaborat en el mateix lloc i al mateix temps”, indica.

   Aquesta operació es produeix després que aquest divendres la Guàrdia Civil confisqués més de 100.000 cartells propagandístics del referèndum convocat per al proper dia 1 d’octubre i suspès pel Tribunal Constitucional.

   “A diferència de les actuacions realitzades en el dia d’ahir, avui s’han confiscat les planxes que serveixen de matriu per a l’elaboració d’aquests cartells, per la qual cosa d’aquesta manera s’impossibilita que se segueixi imprimint aquest tipus de cartells”, subratlla Interior.

   L’operació continua oberta i el Ministeri no descarta noves actuacions.

   Les actuacions realitzades per la Guàrdia Civil responen la instrucció emesa per la Fiscalia Superior del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i en la mateixa s’han seguit els protocols habituals d’investigació policial i judicial, així com de coordinació policial amb altres cossos de seguretat.