Inicio Actualidad La Policia també va comunicar l’alerta de la intel·ligència americana al cap...

La Policia també va comunicar l’alerta de la intel·ligència americana al cap d’informació dels Mossos

Publicat 31/08/2017 14:10:03CET

Fonts de la lluita antiterrorista creuen que els Mossos haurien d’haver reforçat la presència policial en La Rambla durant l’estiu

MADRID, 31 Ag. (EUROPA PRESS) –

La Policia Nacional també va comunicar l’alerta de la intel·ligència americana, sobre la comissió d’un possible atemptat en La Rambla de Barcelona aquest estiu, al cap d’informació dels Mossos, Manel Castellví, segons han assegurat a Europa Press fonts de la lluita antiterrorista.

Segons publica aquest dijous el diari ‘El Periódico’, els Mossos van rebre un missatge de la CIA el 25 de maig passat en el qual s’alertava d’aquesta possibilitat. El mateix dia que l’agència d’intel·ligència americana havia enviat el mateix missatge a la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, el CNI i el CITCO.

Fonts de la lluita antiterrorista han confirmat a Europa Press que efectivament el 25 de maig de 2017, els serveis d’intel·ligència americans van traslladar als Mossos l’avís que publica ‘El Periódico’. I recalquen també que en aquesta mateixa data van rebre el mateix text tant el CNI, com el CITCO, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, sent aquesta última l’encarregada d’avisar i aquesta informació a la policia autonòmica catalana.

Segons les citades fonts, el comunicat amb l’alerta d’un possible atemptat de l’ISIS en La Rambla va ser traslladat immediatament per la Policia Nacional al cap d’informació dels Mossos d’Esquadra, Manel Castellví.

Les mateixes fonts recalquen que, tal com diu el text d’alerta, la informació es trasllada amb finalitats preventives, sense dades concretes de persones, ni domicilis, ni moviments. Per aquest motiu, les dades no es poden incloure en les bases de dades policials, ni es poden judicialitzar.

La fi de l’alerta és que es puguin desenvolupar investigacions i realitzar una tasca preventiva en matèria de seguretat ciutadana, recalquen les fonts consultades, els qui creuen que l’avís hauria d’haver obligat els Mossos a reforçar la presència policial en La Rambla de Barcelona almenys durant l’estiu, ja que aquest era el període que indicava l’alerta de la intel·ligència americana.

El text íntegre de la citada alerta, al que també ha tingut accés Europa Press, és el següent:

“SOLAMENT PER A PROPÒSITS D’INTEL·LIGÈNCIA: Aquesta informació es proporciona només amb finalitats d’intel·ligència, en un esforç per desenvolupar potencials pistes investigativas. No pot utilitzar-se de cap manera que exposi o comprometi les fonts o mètodes d’intel·ligència. No pot ser utilitzada en relació amb procediments judicials estrangers o nacionals ni per a altres finalitats legals, judicials o administratius.

Informació no corroborada de veracitat desconeguda de finals de maig de 2017 indicava que l’Estat Islàmic de l’Iraq i ash-Sham (ISIS) estava planejant dur a terme atacs terroristes no especificats durant l’estiu contra emplaçaments turístics molt concorreguts a Barcelona, Espanya específicament, carrer La Rambla”.