La Sindicatura es dissol i preveu que observadors assumeixin la seva funció

14

Publicat 22/09/2017 16:51:22CET

BARCELONA, 22 Set. (EUROPA PRESS) –

La Sindicatura Electoral de Catalunya –creada pel Parlament per exercir de junta electoral per al referèndum– s’ha dissolt aquest divendres a petició del Govern, han informat a Europa Press fonts coneixedores de la decisió.

Està previst que la Sindicatura cedeixi ara les seves funcions a ens públics, acadèmics i observadors internacionals de l’1-O.

Segons les mateixes fonts, el Govern ha agraït a la Sindicatura els serveis prestats, dóna per acabats els seus treballs i els demana passar el relleu a altres organitzacions.

El Tribunal Constitucional (TC) va fixar dijous multes diàries de 12.000 euros per a cadascun dels cinc membres de la Sindicatura i de 6.000 per a cada síndic territorial –també nomenats en crear-se l’ens– si no desisteixen d’organitzar l’1-O.

La finalitat d’aquestes multes no és sancionar, sinó obligar al fet que es compleixi la resolució del TC, per la qual cosa només es comencen a imposar si es persisteix en l’incompliment a partir de l’endemà que el BOE publiqui la resolució –s’ha publicat aquest mateix divendres–.

La resolució els exigeix revocar totes les resolucions i acords que hagin adoptat, comunicar aquesta revocació als seus destinataris i que els síndics renunciïn als seus càrrecs.

La Sindicatura Electoral està composta pels juristes Marc Marsal, Marta Alsina i Josep Pagès, i els politòlegs Jordi Matas i Tània Verge; i a més hi ha síndics territorials.