Les autoritats eleven a 238 el nombre de morts a causa del terratrèmol a Mèxic

24

Publicat 21/09/2017 9:35:19CET

MADRID, 21 Set. (EUROPA PRESS) –

El balanç de víctimes mortals com a conseqüència del terratrèmol de magnitud 7,1 que va sacsejar aquest dimarts la zona centre i sud de Mèxic ha ascendit a 238, segons l’últim balanç oficial.

El cap de Govern de Ciutat de Mèxic, Miguel Ángel Mancera, ha indicat en roda de premsa que a la capital del país el nombre de morts ha augmentat a 108 en les darreres hores.

Prèviament, el coordinador nacional de Protecció Civil, Luis Felipe Puente, havia xifrat en 230 els morts, i va indicar que a Ciutat de Mèxic havien mort cent persones.

Als morts de la capital del país s’hi sumen 69 a Morelos, 43 a Puebla, tretze a l’Estat de Mèxic, quatre a Guerrero i un a Oaxaca.

Les autoritats no han donat per tancat el balanç, en la mesura en què encara es busca possibles víctimes entre els enderrocs i no existeix certesa que algunes dades no estiguin duplicades. En les darreres hores s’ha arribat a revisar a la baixa el recompte de morts.

El Servei Sismològic Nacional de Mèxic ha comptabilitzat un total d’onze rèpliques en les darreres hores després del terratrèmol registrat aquest dimarts al migdia al centre del país.

El terratrèmol va tenir lloc poc més d’una setmana després d’un altre de magnitud 8,2 en l’escala de Richter que va deixar més d’un centenar de morts en els Estats d’Oaxaca, Chiapas i Tabasco. Es dona la circumstància que tal dia com el 20 de setembre, fa tot just 32 anys, es va produir un altre sisme a Mèxic que va deixar milers de víctimes mortals.