L’Estat evita la polèmica de l’avís d’EUA, però suggereix a Puigdemont que aclareixi per què ho va negar

15
Publicat 01/09/2017 15:31:18CET

MADRID, 1 Set. (EUROPA PRESS) –

El Govern espanyol ha refusat aquest divendres fer cap comentari sobre aspectes operatius de la lluita antiterrorista, com els avisos que els serveis d’intel·ligència dels Estats Units van enviar a Espanya sobre possibles atemptats en La Rambla de Barcelona, però sí ha suggerit al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aclarir per què va negar haver rebut aquestes alertes.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el ministre portaveu del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha subratllat que l’Executiu no farà “cap declaració” sobre qüestions operatives perquè, segons ha recordat, és a la justícia a la qual correspon investigar el succeït i que el Pacte Antigihadista és el fòrum en el qual dilucidar els assumptes polítics.

Ara bé, el també titular d’Educació sí apuntat que el president català, Carles Puigdemont, ha d’explicar “per què va negar aquesta comunicació” tant ell mateix com el conseller d’Interior, Joaquim Forn.

Méndez de Vigo ha recalcat que des dels atemptats a Barcelona i Cambrils, el Govern espanyol, amb el president Mariano Rajoy al capdavant, s’ha mostrat “caut i prudent” i no ha fet cap comentari sobre les qüestions operatives i que en aquesta línia continuarà.

Enfront de les acusacions de la Generalitat que l’Estat no va donar credibilitat a l’avís dels Estats Units, el ministre ha volgut deixar clar que “els únics responsables” dels atemptats del passat 17 d’agost són els terroristes, “ningú més”, i ha insistit que “no és aconsellable” mantenir debats públics sobre l’operativa policial. “Al Govern espanyol li competeix dir que l’important és mantenir l’unitat enfront del terrorisme”, ha sentenciat.