Llibertat amb càrrecs per al número dos de Junqueras i la resta de detinguts

10

Actualitzat 22/09/2017 14:19:42 CET

Tots han de comparèixer setmanalment davant la justícia i estan advertits de no desobeir

BARCELONA, 22 Set. (EUROPA PRESS) –

El titular del Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona ha acordat la posada en llibertat amb càrrecs del secretari general de Vicepresidència i Economia, Josep Maria Jové –cessat del seu càrrec aquest mateix divendres–; del secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, i d’altres quatre detinguts per l’1-O, amb obligació de comparèixer setmanalment en els jutjats.

Els atribueixen els delictes de prevaricació, malversació i desobediència, i tots s’han negat a declarar davant el jutge, per la qual cosa han estat sis compareixences curtes, entre les 11.45 i les 13.30 hores d’aquest divendres en la Ciutat de la Justícia, davant la qual segueix havent-hi al migdia concentració en suport a tots ells.

Han quedat en llibertat també amb les mateixes condicions la directora de serveis de T-Systems, Rosa María Rodríguez; el director de sistemes de Fundació.cat, Josep Masoliver; el càrrec del CTTI Josuè Sallent, i Juan Manel Gómez, del Cesicat, després que el fiscal no demanés privació de llibertat per a cap d’ells.

L’advocada del secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, que ja estava investigat anteriorment en la causa, ha plantejat la recusació del jutge al·legant el dret a disposar d’un jutge “independent i imparcial” i que diverses decisions del jutge li fan considerar que no ho és; la recusació es tramitarà i resoldrà en l’Audiència de Barcelona.

A tots els han fet un requeriment perquè s’abstinguin de fer qualsevol actuació que pugui ser considerada com un delicte de desobediència, com seguir amb els preparatius del referèndum o dissenyar estructures d’Estat.

Segons han explicat els respectius lletrats, els seus clients –que van ser detinguts per la Guàrdia Civil el dimecres– han declarat emmanillats i quan han demanat que se’ls retiressin per poder declarar, el jutge s’ha negat per seguretat.

A les dependències de la Ciutat de la Justícia han acudit el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i els consellers Raül Romeva, Meritxell Borràs, Meritxell Serret i Dolors Bassa, que han donat el seu suport als familiars i afins que esperaven les declaracions, i que han esperat al costat d’ells la sortida dels detinguts.

A les portes de la Ciutat de la Justícia s’han concentrat varis milers de persones per exigir la llibertat dels sis arrestats, i entre altres càrrecs i polítics, ha acudit la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.