L’ONU eleva a 370.000 els rohingyes refugiats a Bangladesh per la violència a Rajine

13

Publicat 12/09/2017 11:32:51CET

GINEBRA, 12 Set. (Reuters/EP) –

L’última onada de violència deslligada a la fi d’agost en l’estat birmà de Rajine ha provocat que un total de 370.000 musulmans rajines hagin fugit del país per refugiar-se en el veí Bangladesh, segons les estimacions de l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM).

El balanç suposa un clar augment pel que fa a l’anterior, que parlava de 313.000 rohingyas arribats a Bangladesh des del 25 d’agost. “El sistema està clarament al màxim de la seva capacitat i necessita tot el suport que se li pugui donar”, ha afirmat el portaveu de l’OIM, Leonard Doyle, en una compareixença davant la premsa en Ginebra (Suïssa). El portaveu de l’agència de Nacions Unides no ha volgut fer un pronòstic de l’augment del flux de refugiats que espera l’organització.

“Les estimacions s’han vist clarament superades en diverses ocasions”, ha afirmat. “Sóc poc inclinat a donar una xifra però, òbviament, les persones temen que pugui ser molt major”, ha explicat. Vivian Tan, portaveu de l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Drets Humans (ACNUR), també ha confirmat la xifra de 370.000 refugiats rohingyes arribats a Bangladesh.