Macron insta Alemanya a “refundar” la Unió Europea

14

Publicat 27/09/2017 9:33:59CET

PARÍS, 27 Set. (DPA/EP) –

El president francès, Emmanuel Macron, ha instat aquest dimarts el Govern alemany a formar una “nova col·laboració” amb França per engegar les mesures necessàries per “refundar” la Unió Europea.

Macron, després de conèixer els resultats de les eleccions alemanyes, que es van celebrar el 24 de setembre, ha indicat que Europa no pot seguir construint-se “lluny de la gent” i ha assegurat que ha de ser “sobirana i democràtica”.

Així mateix, el dirigent francès ha manifestat la importància d’establir unes noves mesures en matèria de seguretat i defensa, així com d’harmonitzar els impostos a la zona.

En relació a la qüestió econòmica, en la qual les autoritats alemanyes s’han mostrat reticents a cedir la seva sobirania, Macron ha insistit que és necessari augmentar el pressupost de l’eurozona mitjançant un impost propi.

“Per protegir-nos de les crisis econòmiques i seguir invertint hem de tenir un pressupost més fort per al cor d’Europa, per al cor de l’eurozona. Aquest pressupost és un reflex de l’ambició que representa”, ha assegurat Macron.

“Hem de dedicar, almenys en part, un impost a aquest pressupost”, ha afegit.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, no s’ha oposat a aquesta iniciativa, però ha fet referència a una quantia inferior a la proposta pel president francès.

Macron ha suggerit que França i Alemanya poden treballar junts per engegar al més aviat possible aquest tipus de mesures, que inclouen la creació d’una agència d’innovació per a la creació de nous mercats.