Inicio Actualidad Maza adverteix que la Fiscalia està obligada a “una defensa activa” de...

Maza adverteix que la Fiscalia està obligada a “una defensa activa” de l’Espanya constitucional

Publicat 05/09/2017 12:47:33CET

“Enfront de la desraó dels qui se situen al marge de la Llei no caben vacil·lacions” diu als independentistes

MADRID, 5 Set. (EUROPA PRESS) –

El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha advertit aquest dimarts durant el seu discurs davant el rei Felip VI i la cúpula judicial -reunida en el Tribunal Suprem en ocasió de l’Obertura de l’Any Judicial- que la Fiscalia està obligada a “desplegar una defensa activa de l’Espanya constitucional” enfront de “les vies de fet en les quals s’està incorrent per alguns”, en clara al·lusió al procés sobiranista a Catalunya.

Sense citar concretament les últimes actuacions de la majoria independentista que lidera aquest procés en el Parlament i el Govern, Maza ha recordat que els fiscals, com custodis de la legalitat, estaran “en l’avantguarda” de la seva defensa “en tots els fronts” de l’ordenament jurídic.

Així, ha anunciat que sota la seva direcció, les fiscalies tant de l’Audiència Nacional, davant el Tribunal Constitucional i davant el Tribunal de Comptes, així com la prefectura fiscal a Catalunya “i les Fiscalies Provincials de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona seguiran actuant amb celeritat i coherència, sempre amb plena subjecció a la legalitat, per garantir el nostre marc de convivència constitucional”.

EL RESPECTE A LA LLEI GARANTEIX LA CONVIVÈNCIA

Maza s’ha referit a la deriva nacionalista durant l’últim tram del seu discurs, subratllant que el Ministeri Públic no abriga dubte sobre les seves obligacions i de la seva “vocació com a promotor de la Justícia” en considerar que “només sota la seva empara i vigència és possible l’exercici de la llibertat i el gaudi de la seguretat” dels espanyols.

En aquesta tasca, ha reblat, “enfront de la desraó dels qui se situen al marge de la llei, de l’Estat de Dret i de democràcia, no caben vacil·lacions de cap classe”.

Maza garanteix no obstant això una actuació “serena i sempre sotmesa a la norma”, si bé “ferma i enèrgica” per garantir la preservació de les Institucions de l’Estat de Dret que és “pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols”.

L’acte solemne ha reunit la cúpula judicial, fiscal i també alts representants de l’Estat que han escoltat de primera mà els tradicionals discursos d’obertura que seran llegits pel president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes; i pel fiscal general, qui no havia participat abans en aquest fòrum per haver estat nomenat el passat mes de novembre.