Més de 100 persones protesten contra la islamofòbia i els negocis amb països del Golf

33
Publicat 26/08/2017 17:37:10CET

   BARCELONA, 26 Ag. (EUROPA PRESS) –

   Més de 100 persones s’han concentrat aquest dissabte a la tarda a la Rambla Catalunya de Barcelona per protestar contra el que consideren l’actitud hipòcrita d’algunes autoritats que participaran en la gran manifestació pel centre de la ciutat contra els atemptats de la setmana passada.

   Sota el lema ‘Les vostres polítiques, els nostres morts’, han clamat contra els negocis d’Espanya amb països sospitosos de finançar a grups terroristes com l’Aràbia Saudita i Quatar, així com contra reaccions xenòfobes cap a l’Islam després dels atemptats.

   En la concentració, a la qual han acudit diputats i edils de la CUP, s’han exhibit imatges dels reis Juan Carlos I i Felipe VI, així com de l’exministre de Defensa Pedro Morenés i del rei de l’Aràbia Saudita, Salmán Bin Abdulaziz, i pancartes amb missatges com ‘Les seves guerres, els nostres morts’, ‘Qui vol pau no trafica amb armes’ i ‘Fuck Isis’.

   Els participants han baixat el carrer Aragó i el passeig de Gràcia fins al carrer Diputació, entonant càntics a favor de l’acolliment de refugiats i també ‘Els vostres negocis, els nostres morts’.

   La majoria han portat samarreta blava –com van demanar els convocants per destacar-se en la gran manifestació posterior–, i també s’han vist banderes catalanes i ‘estelades’ amb un crespó negre.

   CRÍTICA Al PP

   En declaracions als mitjans, el portaveu d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme David Karvala ha dit que a les 18.00 comença una manifestació unitària “i algunes persones que encapçalen aquesta manifestació han fomentat la islamofòbia”, i ha assenyalat directament al PP.

   Ha recordat la manifestació contra la Guerra de l’Iraq i el paper que va exercir el Govern de José María Aznar en el conflicte: “Qui va impulsar aquesta guerra, a més de Blair i Bush, va ser el PP de l’Estat espanyol, i en la Guerra de l’Iraq és on comença el Daesh”.

   La concentració, entre els carrers Aragó i València de la Rambla Catalunya, ha inclòs el discurs d’un refugiat sirià originari de Raqqa que ha explicat com a la seva ciutat hi ha “500.000 persones detingudes esperant la mort entre el Daesh i els bombardejos” de les coalicions internacionals.

   “El poble sirià és la veritable víctima del terrorisme”, ha assegurat en àrab el jove, a qui un company ha traduït al castellà.

   També ha intervingut un manter de Barcelona que ha condemnat la violència, “procedeixi d’on procedeixi”, i ha criticat que es digués aquests dies que les persones que es dediquen al ‘top manta’ a la ciutat van evitar passar per La Rambla el dijous perquè sabien que s’anava a atemptar.

   A més, ha recordat que “milers de persones es veuen obligades a deixar les seves ciutats per atemptats com els de Barcelona” i que algunes d’elles arriben a Espanya per mar o saltant tanques com les de Ceuta i Melilla.