Pyongyang qualifica de “declaració de guerra” els últims atacs verbals de Trump

13

Publicat 25/09/2017 17:23:11CET

   WASHINGTON, 25 Set. (Reuters/EP) –

   El ministre d’Afers exteriors de Corea del Nord, Ri Yong Ho, ha denunciat aquest dilluns que les recents declaracions del president nord-americà, Donald Trump, sobre Corea del Nord suposen una “declaració de guerra” i per tant se senten legitimats per respondre i derrocar els bombarders nord-americans fins i tot encara que no entrin a l’espai aeri nord-coreà.

   “El món sencer ha de recordar clarament que van ser els Estats Units qui van declarar la guerra en primer lloc al nostre país”, ha afirmat Ri en declaracions a la premsa des de Nova York.

   “Com els Estats Units ha declarat la guerra al nostre país, tenim tot el dret a prendre contramesures com el dret a derrocar els bombarders estratègics dels Estats Units fins i tot encara que no estiguin dins de les fronteres aèries del nostre país”, ha afegit.

   Aquest dissabte, diversos bombarders B-1B de les Forces Aèries nord-americanes han sobrevolat al costat de les seves caces escorta l’espai aeri internacional més proper a la costa oriental de Corea del Nord en un gest de demostració de força, segons va informar el Departament de Defensa dels Estats Units.

   A més, Trump va tornar a amenaçar amb destruir Corea del Nord després d’escoltar la compareixença de Ri davant l’Assemblea General de Nacions Unides. “Acabo de sentir parlar al ministre d’Exteriors de Corea del Nord a l’ONU. Si segueix fent-se ressò dels pensaments del petit ‘home coet’, no estaran per aquí molt temps”, ha escrit Trump en el seu compte de Twitter, usant el sobrenom pejoratiu que va emprar aquesta setmana per descriure al líder de Corea del Nord.

   Ri va titllar a Trump de “pertorbat” i el va acusar d’embarcar-se en “una missió suïcida” contra Pyongyang, abans d’assegurar que “volarien coets nord-coreans sobre els Estats Units”.

   Corea del Nord ha realitzat fins a sis proves nuclears en contra de la comunitat internacional, que ha imposat sancions sobre el règim de Pyongyang. L’última d’aquestes explosions es va produir el passat 3 de setembre.