Rajoy avisa que preservarà la “unitat d’Espanya” i no consentirà l'”estafa” que pretén Puigdemont

18
Publicat 04/09/2017 12:44:54CET

MADRID, 4 Set. (EUROPA PRESS) –

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dilluns que preservarà la “unitat d’Espanya” i garantirà que es respecti la Constitució i ha advertit que no consentirà l'”estafa” que pretén el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb el referèndum de l’1-O.

En la seva intervenció en la Junta Directiva Nacional del PP, la primera que es convoca després de l’estiu, el cap de l’Executiu ha deixat clar que la seva obligació és fer complir la Llei i el referèndum d’independència que pretén realitzar el Govern el proper 1 d’octubre és, segons Rajoy, “il·legal” i es tracta d’una estafa” a la democràcia.

Per això, ha explicat que ell ha parlat amb altres forces polítiques a les quals ha transmès que el seu govern actuarà amb proporcionalitat, tranquil·litat i fermesa. “El que volen és que fem el contrari”, ha admès Rajoy en referència als independentistes.

Per això, ha recalcat que la seva obligació és complir la llei i fer-la complir i el seu partit, ha precisat “preservarà l’unitat d’Espanya i garantirà el respecte a la Constitució”.

“No pot existir un govern democràtic que pretengui anar contra la llei fonamental que és la Constitució”, ha exclamat Mariano Rajoy, qui ha advertit que el que pretén fer el Govern és aprovar “en un dia” en una Llei de Referèndum “il·legal”, convocar un referèndum “il·legal” i impedir el debat a l’oposició. “Aquest serà el seu llegat”, ha recalcat abans de concloure que es tracta d’una estafa” a la democràcia que no pot consentir.