Rajoy demana als catalans que no vagin a les meses electorals perquè seria “un acte absolutament il·legal”

15

Publicat 13/09/2017 10:38:00CET

MADRID, 13 Set. (EUROPA PRESS) –

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha recalcat aquest dimecres que no hi haurà cap referèndum a Catalunya, però ha demanat als catalans que si se’ls cita per acudir a una mesa electoral, no hi vagin perquè seria “un acte absolutament il·legal”. Dit això, ha traslladat als ciutadans que poden estar “tranquils” perquè l’Executiu central complirà amb la seva obligació perquè no se celebri l’1-O.

“Aprofito per dir a totes les persones que entenen que el Govern espanyol ha de complir amb la seva obligació, que ho farem, que estiguin tranquil·les, que si a algú se’l cita per acudir a una mesa electoral, que no hi vagi perquè no pot haver-hi referèndum i perquè seria un acte absolutament il·legal”, ha ressaltat Rajoy als passadissos del Congrés, després de respondre les preguntes de control de l’oposició.

Rajoy ha dit que no hi ha “cap altre escenari possible” que el fet que no se celebri el referèndum il·legal i ha recalcat al Govern de Carles Puigdemont que “no hi ha cap Govern del món que pugui acceptar” el que planteja. Per això, ha dit que la Fiscalia “actuarà sempre en defensa de la legalitat”, de la mateixa manera que els jutges i el seu Executiu perquè si no seria “entrar en la llei de la selva”.

Davant el fet que el president de la Generalitat hagi mostrat la seva disposició a parlar, el president del Govern espanyol ha indicat que fa “molt de temps que parlen” però no es pot negociar sobre el que és “innegociable”, com és la sobirania nacional. “Això no es produirà i no hi ha cap país democràtic enlloc del món que pugui acceptar res d’aquestes característiques”, ha proclamat.