Inicio Actualidad Rajoy insta PDeCAT a no parlar de democràcia mentre la liquida a...

Rajoy insta PDeCAT a no parlar de democràcia mentre la liquida a Catalunya i “amenaça” alcaldes

Actualitzat 12/09/2017 17:38:51 CET

“Quan fa falta seguem les cadenes, bon cop de falç”, li respon el portaveu independendista recitant ‘Els segadors’

MADRID, 12 Set. (EUROPA PRESS) –

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha instat el PDeCAT a deixar d'”omplir-se la boca” amb paraules com llibertat i democràcia i l’ha instat a deixar de fer-ho perquè han liquidat la legalitat a Catalunya i ara “amenacen” alcaldes i diaris que no col·laborin amb l’organització del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

Rajoy ha respost així el portaveu del partit independentista al Senat, Josep Lluís Cleries, qui ha exhibit al Ple una papereta de votació per al referèndum i li ha assegurat al president que els catalans votaran en aquesta data. “Com diu el nostre himne: ‘Quan fa falta seguem les cadenes, bon cop de falç’. Amb les urnes i les paperetes, l’1 d’octubre segarem les cadenes”, ha afegit Cleries recitant ‘Els segadors’.

El portaveu independentista ha acusat el Govern de l’Estat “de tot” el que està succeint a Catalunya, segons ha resumit el propi Rajoy, i de “saltar-se l’Estat de Dret amb l’estratègia de la por”. El president li ha recomanat al PDeCAT “autocrítica” i que assumeixi les conseqüències dels seus actes en lloc de tirar la culpa als altres.

LA DESAPARICIÓ DEL PDCAT

Entre altres coses, li ha avisat Rajoy, perquè aquest partit ha anat reduint la seva representació electoral i ara està en mans de la CUP, ha afegit. “Miri com estan”, li ha etzibat a Cleries. “I no parlin de democràcia”, ha afegit, recordant la forma en què s’han aprovat les lleis de desconnexió al Parlament.

“Vostès han dividit la societat, estan amenaçant diaris i alcaldes per negar-se a posar-se a les ordres de les seves senyories”, ha afegit el president.

Ha insistit que no ha tingut manera de dialogar amb la Generalitat si no era per parlar del que no podia dialogar, el referèndum d’independència, i ha defensat que no és el responsable del succeït, sinó d’haver pres dues decisions: negar-se a convocar aquest referèndum a Catalunya “que liquida la sobirania nacional” i prendre mesures per finançar la Generalitat, “pagar el deute, el dèficit i els proveïdors”.

Rajoy ha repassat els passos del PDeCAT des del 2010 i 62 diputats a Catalunya, llavors com a CiU, fins avui, quan “en unes hores han pretès derogar tota la legalitat i han atemptat contra els drets de tots, començant pels dels diputats del Parlament”. “Jo no soc el culpable de tot això”, ha insistit. “Home, per favor, senyor Cleries”, ha conclòs la seva intervenció.

El portaveu independentista ha acusat el Govern espanyol d’imposar “repressió” i “amenaces” i d’haver utilitzat en els últims anys el debat a Catalunya per aconseguir vots a la resta d’Espanya, de manera que ara “recull els fruits d’aquells errors”.

“Ni vostè ni el PP, ni cap tribunal decidiran per nosaltres. Des de la radicalitat de la democràcia, l’1 d’octubre votarem amb aquestes paperetes i decidirem el nostre futur polític”, ha afegit Cleries.