Santamaría avisa Puigdemont que no els “tremolarà el pols”

13

Publicat 14/09/2017 10:31:13CET

Denúncia que es “pressioni” alcaldes i es “violenti” els ciutadans amb cartes però diu que tenen previstos “tots els escenaris”

MADRID, 14 Set. (EUROPA PRESS) –

La vicepresidenta, ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials, Soraya Sáenz de Santamaría, ha denunciat aquest dijous que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, estigui “pressionant” els alcaldes perquè cedeixin locals per a l’1-O i “violentant” els ciutadans enviant-los cartes perquè formin part de les meses electorals. Després d’assegurar que els independentistes han “perdut el nord”, ha recalcat que a l’Estat de Dret no li “tremolarà el pols” davant el procés sobiranista i ha garantit que tenen previstos “tots els escenaris”.

En una entrevista en Telecinco, recollida per Europa Press, Sáenz de Santamaría ha assenyalat que el Govern espanyol anirà “donant resposta a cada il·legalitat” que vagin cometent els independentistes i ha agregat que els passos del president català en aquests últims mesos –com la “purga” al seu Govern– ja anticipaven que es podia arribar a aquests extrems. Per això, ha dit que l’Executiu de Rajoy té “tots els escenaris preparats”.

“No ens tremolarà el pols a fer el que hàgim de fer, sempre dins de la llei”, ha manifestat Sáenz de Santamaría, si bé ha indicat que “a vegades” té la sensació de que els independentistes estan “desitjant” i “cercant” que el Govern espanyol o les institucions “facin un pas més enllà del que li correspon”. “Però aquesta línia l’Estat de Dret la té molt clara, és la línia de la llei”, ha manifestat.

TANCAMENT DE LA WEB DE L’1-O

Després que la Guàrdia Civil tanqués la web que promociona el referèndum però els independentistes l’obrissin de nou en un altre domini, la vicepresidenta ha afirmat que era “esperat i esperable, que tinguessin preparades una, dues o tres pàgines”. No obstant això, ha expressat la seva confiança en els experts en delictes informàtics i afegit que això serà per a la Generalitat “pa d’un dia, pa per avui i gana per demà”.

Això sí, ha qualificat de “ridícul” que una vegada que el jutge ordena tancar aquesta web de l’1-O, el propi president de la Generalitat utilitzi el seu compte oficial de Twitter per enviar al nou enllaç, cosa que al seu parer, evidencia que han “perdut el respecte”. Segons ha recalcat, no poden convertir Catalunya en “una comunitat sense llei”.

Igualment, Sáenz de Santamaría ha denunciat que el Govern català estigui enviant cartes als ciutadans davant l’1-O per “violentar-los i incomodar-los” i ha garantit que el Govern del PP “preservarà el dret dels ciutadans”. També ha qualificat d'”absolutament desproporcionat” que Puigdemont “pressioni els alcaldes perquè comenten una il·legalitat” amb actuacions com la cessió de locals. “El referèndum no se celebrarà i el Govern espanyol té previstos tots els escenaris”, ha abundat, per insistir que la llei es reposarà amb tota “pau” però també amb “tota fermesa”.

CITACIÓ ALS ALCALDES

I davant el fet que la Fiscalia hagi citat els alcaldes que donen suport al referèndum sota advertiment de detenció si no compareixen, la vicepresidenta ha assenyalat que aquest fet demostra que “funciona la llei” i que l’Estat de Dret “no permetrà el desgovern” a Catalunya.

Al seu entendre, aquests alcaldes han d’anar i tenen dret a defensar-se i explicar el que tinguin per “oportú” perquè la llei s’aplica a tothom. “Els que no vulguin anar, estan incomplint una obligació que es diu col·laborar amb la Justícia”, ha advertit.