Inicio Actualidad Trapero: “Tenim la hipòtesi que l’atemptat es preparava des de feia un...

Trapero: “Tenim la hipòtesi que l’atemptat es preparava des de feia un cert temps a Alcanar”

Publicat 18/08/2017 16:09:02CET

Els detinguts són joves d’entre 21 i 34 anys, sense antecedents per terrorisme

BARCELONA, 18 Ag. (EUROPA PRESS) –

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha explicat que treballen amb la hipòtesi que l’atemptat a Barcelona es preparava “des de feia un cert temps” en el xalet d’Alcanar (Tarragona), que va registrar dues explosions per bombones aquest dimecres.

En una roda de premsa al costat del conseller d’Interior de la Generalitat, Joaquim Forn, Trapero ha dit que una de les línies d’investigació treballa amb la idea que, després de l’explosió, “van fer a la desesperada els atemptats de Barcelona i Cambrils”.

“No és el que tenien pensat al principi”, ha expressat, i ha dit que la investigació està centrada a identificar les persones que es movien al domicili d’Alcanar, dels cinc abatuts a Cambrils i de les persones que van llogar els tres vehicles.

Ha recordat que ja s’han produït quatre detencions: el ferit en l’explosió d’Alcanar i tres a Ripoll (Girona), i ha assegurat que cap d’ells té antecedents de naturalesa vinculada a delictes de terrorisme.

“El seu perfil és de persones joves. El més jove té 21 anys. Els altres tenen 27, 28 i 34 anys”, ha destacat Trapero, que ha assegurat que es poden produir noves detencions durant les properes hores.

MORT DE SANT JUST

Trapero ha explicat que examen forense del cadàver oposat en el vehicle que es va interceptar a Sant Just Desvern (Barcelona) després de saltar-se un control i atropellar un agent dels Mossos en l’avinguda Diagonal va determinar que no havia mort pels trets de la policia, sinó per una ferida d’arma blanca.

“Amb les dades que tenim ara i la descripció que tenim, no podem relacionar aquest fet amb l’explosió a Alcanar ni amb els fets en La Rambla ni a Cambrils”, ha explicat.

Forn i Trapero han destacat el treball realitzat per les forces i cossos de seguretat, i han agraït la col·laboració ciutadana i les mostres de suport rebudes durant les últimes hores, encara que han demanat fugir de triomfalismes i continuar treballant en la investigació.