Trump recalca que defensarà el seu territori i els seus aliats, després de l’últim assaig de Corea del Nord

14
Publicat 04/09/2017 10:32:36CET

MADRID, 4 Set. (EUROPA PRESS) –

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha recalcat aquest diumenge que Washington “defensarà la seva pàtria, territoris i als seus aliats” utilitzant “totes les capacitats diplomàtiques, convencionals i nuclears” a la seva disposició, després de l’últim assaig nuclear per part de Corea del Nord.

Trump ha mantingut una conversa telefònica amb el primer ministre del Japó, Shinzo Abe, en la qual tots dos han condemnat “les contínues accions desestabilizadoras i provocadores” de Pyongyang, reiterant els seus compromisos bilaterals a nivell de defensa, segons ha informat la Casa Blanca.

Pyongyang ha anunciat aquest diumenge que ha provat amb èxit una bomba d’hidrogen que pot ser acoblada a un míssil balístic intercontinental, en el que suposa el sisè i més potent assaig nuclear realitzat des de 2006 pel Govern de Kim Jong-un.

En resposta, el secretari de Defensa nord-americana, James Mattis, ha advertit que qualsevol atac nord-coreà sobre els Estats Units o sobre els seus aliats tindrà una “resposta militar gegantesca”.

L’assaig ha estat condemnat per la pràctica totalitat de la comunitat internacional, i el secretari general de Nacions Unides, António Guterres, ha recalcat que “suposa un greu incompliment de les obligacions internacionals de la República Popular Democràtica de Corea” i que “soscava els esforços internacionals de no proliferació i desarmament nuclear”.