Inicio Actualidad Uns 40 milions de persones són víctimes de l’esclavitud moderna i uns...

Uns 40 milions de persones són víctimes de l’esclavitud moderna i uns 152 milions de nens treballen

Publicat 19/09/2017 11:53:01CET

MADRID, 19 Set. (EUROPA PRESS) –

Uns 40 milions de persones són víctimes de l’esclavitud moderna al món i uns 152 milions de nens estan involucrats en el treball infantil, segons una investigació realitzada per l’Organització Internacional del Treball (OIT) i Walk Free Foundation.

En un comunicat, l’OIT ha explicat que aquestes dades posen de manifest que els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU –en concret el 8.7– no podran ser aconseguits si no s’intensifiquen de forma dràstica els esforços per eliminar l’esclavitud moderna i el treball infantil.

La investigació realitzada per l’OIT i Walk Free Foundation, amb la col·laboració de l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM), detalla l’abast real de l’esclavitud moderna al món. L’estudi assenyala que més de 40 milions de persones al món van ser víctimes de l’esclavitud moderna el 2016 i 152 milions de nens estan en situació de treball infantil.

L’OIT, que ha donat a conèixer aquestes dades durant l’Assemblea General de l’ONU, ha presentat un informe associat que confirma que a prop 152 milions de nens d’entre 5 i 17 anys estan treballant.

“Les noves estimacions mostren a més que les dones i les nenes es veuen afectades de manera desproporcionada per l’esclavitud moderna, representant 71 per cent del total, gairebé 29 milions”, ha assenyalat l’OIT.

En aquest sentit, l’OIT ha dit que les dones representen “el 99 per cent” de les víctimes del treball forçós en la indústria del comerç sexual i “el 84 per cent” dels matrimonis forçosos. “La investigació revela que entre les 40 milions de víctimes de l’esclavitud moderna, al voltant de 25 milions eren víctimes del treball forçós i 15 milions del matrimoni forçós al com no havien donat el seu consentiment”, ha explicat.

L’OIT ha assenyalat que el treball infantil segueix concentrat principalment en el sector de l’agricultura (un 70,9 per cent del total). “Gairebé un de cada cinc nens treballa en el sector dels serveis (17,1 per cent) mentre que 11,9 per cent treballa en la indústria”, ha afegit.

El director general de l’OIT, Guy Ryder, ha advertit que si segueix aquesta tendència no es podran complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible. “El missatge que l’OIT envia avui, al costat dels nostres socis de l’Aliança 8.7, és molt clar: el món no estarà en condicions d’aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible tret que no intensifiquem dràsticament els nostres esforços per lluitar contra aquests flagels”, ha afirmat. “Les noves estimacions poden ajudar a elaborar i desenvolupar intervencions dirigides a prevenir el treball forçós i el treball infantil”, ha afegit.

Per la seva banda, el president i fundador de Walk Free Foundation, Andrew Foster, ha lamentat l’elevat nombre de persones que són víctimes de l’esclavitud moderna. “El fet que com a societat encara tinguem 40 milions de persones atrapades en l’esclavitud moderna en aquest moment és una vergonya per a tots nosaltres”, ha assegurat.