Inicio Cataluña Mossos comença a identificar responsables de centres de votació de l’1-0 a...

Mossos comença a identificar responsables de centres de votació de l’1-0 a petició de Fiscalia

Publicat 26/09/2017 14:38:10CET

BARCELONA, 26 Set. (EUROPA PRESS) –

Els Mossos d’Esquadra han començat a identificar responsables de centres designats com a col·legis electorals en el referèndum de l’1-O, en compliment a la instrucció 5/2017 de la Fiscalia Superior de Catalunya, han indicat fonts coneixedores a Europa Press.

Per a això, s’han confeccionat unes actes per als agents que acudeixen a aquests centres, en les quals han d’emplenar-se les dades del centre, de la persona responsable, i si ha rebut alguna comunicació dels responsables d’Ensenyament –o qui pertanyi el centre– sol·licitant la seva col·laboració en la celebració del referèndum.

Per informar d’aquesta actuació, que es realitzarà entre aquest dimarts i dimecres, s’han fet reunions operatives en comissaries, han indicat les citades fonts, mentre que oficialment, la policia catalana solament afirma que donarà resposta a la instrucció, sense cap concreció.

ACTA

En el document, Mossos demana que el responsable del centre concreti, en cas d’haver rebut sol·licituds de col·laborar amb l’1-O, si ha estat oral o per escrit, el contingut de la comunicació, i que es lliuri qualsevol material rebut per a la votació –paperetes, urnes, llistat de votants, ordinadors, entre uns altres–.

Així mateix, la policia catalana avisa els responsables dels centres que lliurar les claus o qualsevol contrasenya de seguretat per part del responsable legal a una persona privada o pública, inclosa l’administració educativa, pot ser considerar-se un acte de col·laboració en els delictes de desobediència, prevaricació i malversació.

En el cas que aquestes claus o contrasenyes ja haguessin estat lliurades mitjançant duplicat, o que l’administració de la qual depèn tingués còpia, se’ls informa de la seva obligació d’impedir l’obertura sense la seva autorització, així com de denunciar la presència al centre de persones alienes del mateix.

Finalment, també se’ls adverteix que qualsevol tipus d’amenaça, coacció o pressió per cedir el control del local realitzada per qualsevol autoritat, funcionari o particular ha de ser immediatament posada en coneixement de Fiscalia.