Mossos demana a Fiscalia que els comandaments policials es coordinin sense perdre competències

25

Publicat 25/09/2017 19:03:10CET

   El comissari Ferran López acudeix a la reunió de comandaments en comptes deTrapero

   BARCELONA, 25 Set. (EUROPA PRESS) –

   Els Mossos han demanat a Fiscalia que la coordinació de comandaments policials en les actuacions sobre l’1-O es faci en la Comissió de Coordinació Policial de Catalunya, supeditada a la Junta de Seguretat de Catalunya, fet que suposa que tots els cossos es coordinin sense perdre competències, han explicat a Europa Press fonts coneixedores.

   Això és el que el cap de la comissaria superior de coordinació territorial de Mossos d’Esquadra, Ferran López, ha transmès aquest dilluns a la tarda en la reunió de comandaments policials catalans.

   Presideix la trobada el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, que coordina els treballs policials sobre l’1-O a instàncies de la Fiscalia Superior de Catalunya.

   Els Mossos han publicat a més un tuit en el seu compte oficial una vegada començada la trobada convocada a les 18.00 a la Delegació del Govern, on mostren la seva disconformitat amb la coordinació de Pérez de los Cobos.

   “Assistim a la reunió de la Delegació per transmetre’ls que hem sol·licitat a Fiscalia que insti la Comissió de Coordinació Policial de Catalunya”, han dit.

   Ferran López és el representant de la policia catalana a la reunió d’aquest dilluns a la tarda per coordinar als comandaments policials davant l’1-O, en comptes d’assistir el major del cos, Josep Lluís Trapero.

   Per tant, Mossos considera que la coordinació ha d’abordar-se a la Junta de Seguretat de Catalunya –de la qual depèn aquesta Comissió–, conservant cada cos les seves competències.