Sumarroca ja fa més cava que vi amb la nova marca per al mercat gai

L’èxit del cava True Colors farà créixer les vendes de Sumarroca en un milió d’euros aquest any, fins a assolir una facturació prevista de 8,2 milions d’euros. True Colors és una nova marca de cava brut que l’empresa del Penedès comercialitza a 12 euros des del febrer especialment per al col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals i les persones transgènere i intersexuals (LGBTI). Sumarroca va guanyar el projecte, iniciativa del seu importador suec, en un tast a cegues. I la diferència no està només en el cava, sinó també en l’envàs: l’ampolla va coberta amb una funda de plàstic retractilada amb els colors de l’arc de Sant Martí.

D’aquest cava n’esperen vendre fins a finals d’any unes 400.000 ampolles principalment a Suècia, Finlàndia i Noruega, i també entraran als Estats Units. El True Colors també té un enfocament solidari: destina 0,52 euros de cada ampolla que ven de True Colours a ajudar les organitzacions LGBTI, com ara la fundació Regnbågsfonden d’Estocolm.

Josep Puig, director general del celler Josep Puig, director general del celler (LV)

El grup vitivinícola, que porta el mateix nom de la família propietària, exporta el 40% de les vendes. I amb l’efecte del True Colors, Suècia s’ha convertit ara en la seva principal plaça internacional. Alemanya, el Japó i els Estats Units lideren també, per aquest ordre, les vendes internacionals.

Un altre efecte de l’èxit del True Colors és que Sumarroca ja elabora més cava (1,4 milions d’ampolles) que no pas vins emparats per la DO Penedès (1,2 milions).

El celler Sumarroca, que el 2015 va facturar 5,46 milions d’euros, s’ha proposat que tots els seus

vins i caves siguin ecològics: els seus vins i caves fruit de la verema 2019 ja seran certificats com a 100% ecològics. Les seves vinyes ocupen 390 hectàrees a l’Alt

i el Baix Penedès.

No tot és de colors, però, perquè Sumarroca ha sofert un revés en els seus plans: no ha aconseguit que el cava més emblemàtic, el Núria Claverol Homenatge, entrés en la nova categoria de Cava de Paratge Qualificat, el nou vèrtex de la piràmide qualitativa del sector. Estan tan enfadats que no volen optar a futures qualificacions, assegura el director general, Josep Puig. “Som víctimes de ser pagesos, i hem acabat fent el pagès”. La sequera de la darrera verema va fer disminuir molt la producció pròpia de raïm (1 milió de quilos menys) i com que no van aconseguir comprar prou raïm van haver d’adquirir vi base per no haver d’encarir en excés els caves i vins. Aleshores encara no es coneixia el reglament dels nous caves de Paratge Qualificat (que limiten el vi base que es pot comprar al 15% del total) i van adquirir excepcionalment al voltant d’un 23% de vi. En condicions normals (sense sequera), assegura que produeixen al voltant de 2,5 milions de quilos de raïm, suficient per optar al Cava de Paratge. Josep Puig diu que el que els interessava era entrar en la primera llista dels caves de Paratge, i que “ara ja hem perdut l’interès”. Sumarroca comercialitzarà els seus caves icona indicant els paratges dels quals procedeixen, encara que no podran lluir els nous distintius de Cava de Paratge Qualificat.

Loading...